Thursday, 19 January 2012

Biasa ? ke sama je ?

Hari ni, hari khamis...macam biasa, cuaca pun agak baik, macam biasa...pagi-pagi lagi mentari dah menampakkan sinarnya....suasana persekitaran pun macam biasa, dari pagi tadi sampai la ni, orang yang lalu lalang pun muka yang biasa dilihat...soooooo, kiranya untuk tengah ari ni nak buat benda yang 'bukan biasa' skit la. Mean - takmo ke tempat makan yang biasa, nak tengok juga muka yang jarang dilihat, nak menikmati permandangan persekitaran yang lain dari kebiasaannya...pokoknya..yang jarang-jarang dibuat la, once in the blue moon kata orang... :)) Jom follow saya p lunch kat Golfer Club, Tanjong Puteri Resort, layan buffet, boleh tengok padang golf yang menghamparkan kehijauan seluas mata memandang disamping menyaksikan kesungguhan golfer untuk melakukan Hole in One. Terkadang terbit kat benak " aku pun nak try juga la berkecimpung ngan dunia golf ni, macam bessttt je, relaaaaks je tengok dorang " kan ?. 

Ermmm...ok la, perut pun dah lapar ni menatap juadah yang tersedia depan mata ni, Aikk, 2/3 kali pandang, nampak mcm sama ngan lauk yang dijual kat gerai kak limah ujung jalan tu jer ? apa yang lain nya ?  hahahaaaaa, kat memana pon lauk nya sama, cuma cara penyajian  (ada ke ayat ni kat kamus dewan ?) & persekitaran tempat makan nya aje yang berbeza... lagi satu, ada pelayan yang tuang air, kutip pinggan... aikkkk, yang ni pun mcm sama je ngan kedai kak limah ujung jalan tu, ada gak org tukang bancuh air & kutip pinggan lepas kita abis makan kan? . Yang paling ketara perbezaan nya adalah..... $$$$$$$$$ kan ? kalo sepinggan nasi lemak kat gerai  kak limah ujung jalan tu, harga nya $$$$$$$, kalau kat sini, harga nya dah macam ni pula $$$$$$$$$ . Tapi...yang best nya dapat lepak kat tempat-tempat macam ni, kita makan ada rasa aman, damai, jauh dari kebisingan, lebih santai, lebih kasual......sukati 'aku' je nak kata apa, tapi kalo cakap nenek yang saya makan kat tempat macam ni, mcm ni la ayat yang akan ekau dengor " hape kejadahnya buang duit makan kat situ, simpan duit lagi bagus,  ghase (rasa) sama aje dengan yang aku masak, mahhhaaaal je lebih nya " kuang, kuang, kuannngggggggg....... 

Jemput la yea... :)) 



pastu..beli yang ni plak, buat kudap-kudapan kat rumah...Blueberry cheese cake :))

 

No comments:

Post a Comment